Obrok za porodicu 3M

Više o Obroku za porodicu 3M

Obrok za porodicu 3M je započeo svoj humanitarni rad pre 6 godina potpuno samostalno, majka sa dve ćerke (Mirjana Mutuc, Mina Gavrilov i Marijana Kresojević)  iz sopstvenih sredstava od obroka koje su spremale za svoje porodice počele da odvajaju i snabdevaju porodice kojima je to bilo potrebno.
Prvo su osnovale Facebook grupu kako bi porodice mogle lakše da ih pronađu i apelovale da se slobodno jave svi kojima je pomoć potrebna. Kasnije uz podršku medija i gostovanja u emisijama za rad grupe Obrok za porodicu 3M čulo je sve više porodica i počelo da se javlja za pomoć.

3M u Novom Sadu sada već broji 11.000 članova i donira 200 porodica na mesečnom nivou u vidu gotovih obroka za one koji nisu u mogućnosti da sami pripremaju ili u vidu namirnica potrebnih za obrok, ali i u vidu vanrednih donacija koje čine ogrev, kućni uređaji i aparati, lekovi, kolica i razna dečija oprema i druge stvari.

3m

Rad Obroka za porodicu 3M se proširio i na sledeća mesta i gradove: Kać, Kovilj, Šajkaš, Temerin, Žabalj, Budisava, Bač, Sombor, Zrenjanin, Vrbas, Lazarevac, Beograd, Niš, Kragujevac, Loznica, Kraljevo, Kruševac, Pirot, Valjevo, Leskovac. Mirjana je organizator i član svih grupa i na taj način koordiniše, kontroliše i pomaže u radu navedenih grupa koje snabdevaju od 50 do 100 porodica zavisno od mesta ili grada na mesečnom nivou.

Nagrade i priznanja Udruženja

Sa ponosom možemo da izdvojimo neka od priznanja koje smo primili kao znak da Udruženje ide u dobrom pravcu.

  • Nacionalna nagrada za volontiranje
  • Virtus nagrada
  • Život kao inspiracija – zahvalnica
  • Heroj ulice